supplementen

Voedingssupplementen lijken helemaal van nu te zijn

Mensen zijn tegenwoordig steeds meer bezig met hun gezondheid. Heel gek is dat niet, want er komen steeds meer documentaires en programma’s over voeding. Het aantal vegetariërs en veganisten in ons land neemt stevig toe en voedingssupplementen en superfoods worden veel vaker genuttigd. Kunnen we het een trend noemen of zal het in de toekomst niet omslaan? Het is goed voor je gezondheid om bewust te eten en waar nodig gebruik te maken van voedingssupplementen. Met het volgen van de onderstaande tips heb ook jij snel een gezond eetpatroon.

Met een beetje kennis kom je een heel eind

Als je een hoop weet over de werking van voedingssupplementen en dergelijke is het makkelijk je hieraan aan te passen. Als je weet welke vitamines je nodig hebt,kun je bepalen welke supplementen je kunt gebruiken. Zo neem je bijvoorbeeld niet twee verschillende met een soortgelijke werking. Lees je om deze reden én om te voorkomen dat je iets inneemt dat je niet mag goed in. Het merk Vitakruid is er een met een groot aantal verschillende voedingssupplementen. Bij dit merk vind je bij alle varianten een uitleg met de voordelen en waarschuwingen.

Zo gebruik je supplementen

Bewust leven gaat de meeste mensen niet in een keer goed af. Je voeding is een van de dingen die je moet aanpassen als je bewuster wilt leven. Om de stap iets gemakkelijker voor je te maken, geven wij je wat tips voor gerechten waar je Vitakruid in kunt verwerken. De smaak van supplementen op zichzelf kan erg tegenvallen, maar door te mengen merk je er niets van. Hieronder vind je drie voorbeelden voor je belangrijkste maaltijden van de dag.

Met deze recepten proef je geen supplementen

Vooral met het ontbijt kan het lastig zijn om Vitakruid supplementen toe te voegen. Voor vloeibaar ontbijt geldt dat niet. Voedingssupplementen passen prima bij een ontbijt met yoghurt, honing en wat fruit. De smaken combinatie is overheersend genoeg om niks van toegevoegde supplementen te proeven. Voor de lunch zijn salades met een smaakvolle dressing een goede optie om een Vitakruid capsule aan toe te voegen. Met het avondeten kun je veel gerechten maken, want door de voedingssupplementen door het eten te doen zal je het niet proeven.  De beste twee manieren om supplementen door het avondeten te doen zijn, het samenvoegen van het supplement met kruiden én het verwerken in de jus. Kortom, voor het veranderen van je levensstijl hoef je jouw eetgewoontes niet drastisch te veranderen.