Caravan huren

Een caravan huren om duurzaam op vakantie te gaan!

In de kerstvakantie is het bij ons traditie om weer de vakantie voor in de zomer te boeken. Nu wil ik dit jaar niet meer met het vliegtuig op vakantie, omdat dit zo slecht voor het milieu is. Tegenwoordig vliegen we allemaal haast meerdere keren per jaar. Maar dat is zo slecht voor het milieu! De ijskappen smelten steeds sneller, en de jaren worden maar warmer en warmer. Daarom wil ik op deze manier een steentje bijdragen aan het beter zijn voor het klimaat. Door met de auto op vakantie te gaan in plaats van met het vliegtuig besparen we ontzettend veel koolstofdioxide uitstoot. Het enige probleem wat hierbij komt kijken is dat wij liever niet in een huisje gaan, maar zelf geen caravan of iets dergelijks hebben. Daarom moeten we een caravan huren. Ik heb uitgezocht hoe dat werkt, en dat dient ook als inspiratie voor deze blog. Ik hoop jullie te kunnen inspireren om dat vliegtuig te laten staan en ook met de auto op vakantie te gaan!

Een caravan huren, hoe doe je dat?

Voor ons is het de eerste keer om een caravan huren. We weten daardoor niet welk huurbedrijf het beste is. Huren.nl vergelijkt verschillende websites en presenteert alleen de beste deals. Je kunt kiezen uit een gewone caravan huren, een vouwwagen huren of een airstream huren. Een airstream is zo’n klassieke, zilveren caravan die oorspronkelijk uit de Verenigde Staten komt. Een vouwwagen is natuurlijk lekker basic. Alleen de broodnodige dingen zitten erin! Plus, je slaapt er comfortabeler dan in een tent. Een caravan huren is voor de mensen geschikt die iets meer van luxe houden. Zelf lijkt een caravan me heerlijk. Je hebt een eigen wc, echte muren en een lekker bed. Toch verlies je niet helemaal de sfeer van kamperen! Een airstream caravan is vergelijkbaar qua comfort met een caravan. Alleen de looks van de caravan zijn wat meer old school. Huren.nl biedt ook de optie om alleen verhuurbedrijven te laten zien die bij jou in de buurt zijn. Dat is natuurlijk wel zo handig!

Waar moet je aan denken bij een caravan huren?

Er zijn een paar dingen waarmee je rekening moet houden bij een caravan huren. De meeste verhuurbedrijven hebben een vast weektarief, met een vastgestelde ophaaldag en een vastgestelde afleverdag. Ook moet je eraan denken dat je auto in staat is om de caravan te trekken. Je auto moet genoeg vermogen hebben om de caravan een heuvel op te trekken. Tot slot let je bij een caravan huren op je rijbewijs en je leeftijd. Je moet een BE rijbewijs hebben om een caravan te huren en te besturen. Ook moet je bij de meeste huurbedrijven boven een minimumleeftijd zijn om een caravan te mogen besturen.

Als je aan alles hebt gedacht bij een caravan huren, dan kun je ongetwijfeld een prachtige, duurzame vakantie tegemoet gaan!