furminator

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste hond van het land?

Als je net een hond neemt, zie je in je hoofd waarschijnlijk een plaatje van een prachtige hond. Mooie, glanzende haren, een sterke bouw en prachtige tanden. Dit plaatje kan heel goed realiteit worden. Honden zijn van nature prachtige beesten en hun schattigheidsfactor helpt natuurlijk ook enorm mee. Toch gaat dit wonderschone uiterlijk van honden ook niet helemaal vanzelf. Als baasje zul je hier toch wel wat tijd en energie in moeten stoppen. Lees hier tips en tricks om dat plaatje in je hoofd werkelijkheid te maken.

Een goed kapsel

Bij jezelf gaat een prachtig kapsel natuurlijk ook niet helemaal vanzelf, bij mij in ieder geval niet. Als ik uit bed stap en in de spiegel kijk, schrik ik me soms een hoedje. Ook bij honden heeft de bos haar vaak wat aandacht nodig. Het is belangrijk dat je een hond regelmatig kamt en ook eens in de zoveel tijd naar de trimster brengt. Als je al eens een hond hebt gehad, weet je ook wel hoeveel haar een hond kan verliezen. Bij mijn eerste hond had ik de fout gemaakt om een stoffen bank te nemen. Dit leidde ertoe dat ik bijna elke dag de haren van de bank aan het vegen was. Een goedkopere optie dan het nemen van een nieuwe bank, is het aanschaffen van verschillende tools die verharing tegengaan. Zelf heb ik bijvoorbeeld de deShedding Tool van Furminator aangeschaft. Nu hoef ik gelukkig nog maar 1 keer in de twee weken de bank te ontharen. Een wereld van verschil dus.

Een frisse adem

Voor honden en katten geldt eigenlijk hetzelfde: hun adem ruikt niet naar rozengeur of lavendel. Gelukkig is hier wat aan te doen. Als je dit nog niet doet bij je hond, begin hier dan snel mee: Tandenpoetsen. Dit is sowieso erg belangrijk voor de hygiène en gezondheid van uw hond. Dit kan het ontstaan van tandplak en tandsteen voorkomen. Bovendien zorgt het poetsen van de tanden ervoor dat uw harige vriend een heerlijk frisse adem krijgt. Doe dit ongeveer 1 tot 2 keer in de week voor een goed resultaat en een frisse geur. Heb je soms geen tijd maar wil je wel dat je viervoeter een goede adem houdt? Of heeft je grote vriend nou eenmaal heel snel last van een onsmakelijke geur? Dan bestaan er ook pepermuntjes speciaal voor huisdieren. Geloof me, zo wordt het knuffelen met je hond ineens veel aangenamer.