Studio Anneloes

Je extra mooi maken voor de foto, dat doet iedereen

Stel je hebt over een paar dagen een schoolfoto of je moet een pasfoto laten maken dus je besluit dat nieuwe jasje van Studio Anneloes aan te doen. We lijken ons wel netter te kleden als we weten dat er zo iets aankomt, een foto waar we nog jaren tegenaan moeten kijken, dan willen we natuurlijk dat we er netjes uit zien. Maar zouden die foto’s ons niet moeten representeren zoals we er in het dagelijks leven ook uitzien?

We doen het voor onszelf

Uiteraard doen we dit om ons beter over onszelf te voelen. Als we er netjes uit zien op een foto die we nog vaak gaan zien, dan geeft dat ons een goed gevoel over hoe we er uit zien. Misschien zien we er in het dagelijks leven wel heel anders uit, maar je weet in ieder geval zeker dat je er goed uit ziet op die ene foto. Waarom zouden we ons dan niet iedere dag zo kleden? Als we onszelf dan wel leuk vinden?
Studio Anneloes

De ochtend is al zo vermoeiend

We hebben er helemaal geen zin in om ons iedere morgen druk te maken over hoe we er uit zien. Ja, sommigen hebben hier wel tijd en energie voor, en die zien er dan ook iedere dag tip top uit. Maar velen van ons doen expres wat meer ons best op fotodagen omdat we weten dat we er dan netter uit horen te zien. Maar zo gek is het niet dat je om 7 uur helemaal geen zin hebt om een uur voor de spiegel te staan en te kijken of alles wel helemaal goed zit voordat je de deur uit stapt. Het is gewoon wat makkelijker om het simpelweg kort te houden.

Dus wat is er mis met onze dagelijkse zelf

Natuurlijk wil je er goed uit zien op een foto, maar wat is er mis met jouw dagelijkse look? Het is toch hoe jij er altijd uitziet, dus het is de look die het beste bij jou past. Anderen zullen er echt niet raar van opkijken als jij op jouw pasfoto of schoolfoto staat zoals je er altijd uit ziet. We willen er een beetje leuk uit zien, en dat is ook begrijpelijk, maar als ik daar een paar uur eerder mijn bed voor uit moet komen, dan weet ik het ook wel hoor. Ik zou lekker blijven liggen, het is immers maar een foto.