Petit Bateau

Een betere wereld met Petit Bateau

Het wordt steeds meer bekend wat voor impact de textiel-industrie heeft op het milieu. Tijdens het verven van kleding en textiel wordt er vaak veel water en energie verspilt. Daarnaast wordt het afvalwater, dat veel chemische en andere verontreinigende stoffen bevat, vaak onbehandeld geloosd in de rivieren en beken die lokale gemeenschappen gebruiken om te koken, te drinken en hun gewassen water te geven. Daarom is het zo belangrijk om voor duurzame kledingmerken te gaan! Voor zowel jezelf als voor je kinderen. Daarom koop ik mijn kinderkleding bij Petit Bateau. En af en toe ook wat voor mezelf!

Milieuvriendelijke kleding van Petit Bateau

Wat is milieuvriendelijke kleding eigenlijk en wat doet Petit Bateau precies voor het milieu? Ik heb het natuurlijk allemaal uitgezocht, want je weet het tegenwoordig nooit met kledingmerken. Na mijn onderzoek is mijn conclusie dat Petit Bateau vooral duurzaam is vanwege de hoge kwaliteit van de kleding. Daardoor hoef je niet elke keer nieuwe kleding te kopen. Dat komt het milieu sowieso ten goede. Want het vervaardigen van textiel en het kleuren van de stoffen is een milieu slopend proces. Er wordt bij de productie van kleding vooral veel water gebruikt. Water dat vaak ook verontreinigt raakt door de giftige stoffen die er mee in aanraking komen. Vaak komt dat water ook weer in rivieren terecht, waardoor hele ecosystemen verwoest worden. Gelukkig heeft Petit Bateau daar oplossingen voor bedacht.

Gestreept door het leven

Dus ben je op zoek naar kwalitatief goede kleding die ook nog stijlvol is? Petit Bateau is wat mij betreft 1 van de betere keuzes! Petit Bateau is beroemd geworden met de zogenaamde Bretonse streep. En wist je dat zij het eerste merk waren die begonnen was met onderbroeken zonder pijpjes te verkopen? Ze hadden het geniale idee om de pijpjes er vanaf te knippen. Anders liepen we allemaal nog in die ouderwetse lange onderbroeken! Petit Bateau heeft ook een eigen waterplan geschreven en in gebruik genomen, zodat het gebruikte water weer hergebruikt kan worden, zonder dat het vervuild. Hierdoor is het ze gelukt om een halve liter water te besparen per gefabriceerde rompertje. Dat is ongelooflijk veel als je bedenkt hoeveel rompertjes Petit Bateau op jaarbasis produceert. Reden genoeg om jou kleine hummeltje ook in zo een schattig gestreept rompertje te steken! En koop dan ook meteen voor jezelf een prachtige gele oliejas. Dit is 1 van de bekendste kledingstukken van Petit Bateau die perfect is voor de regenahtige dagen in Nederland. Zo gaat je hele gezin in stijl gekleed en maak je de wereld een stukje beter.