e-bikes

E-bikes zijn dé nieuwe eco vervoersmiddelen

Iedereen weet dat het niet erg milieuvriendelijk is om overal met de auto naartoe te gaan. Met de fiets zijn veel afstanden alleen wat te groot om af te leggen. Als het niet de fiets of de auto wordt dan blijft er (op het openbaar vervoer na) nog maar een ding over. De e-bikes worden steeds populairder en dat heeft meerdere redenen. Niet alleen is het een stuk gemakkelijker om lange afstanden af te leggen dan met een normale fiets, er zijn veel meer voordelen. In deze blog delen wij  van eko goed alle voordelen van het gebruik van e-bikes in vergelijking tot auto’s.

E-bikes worden steeds populairder

Veel mensen bedenken zich ook dat het een goed plan is om te starten met het gebruiken van een goede e-bike. Voor veel mensen is de keuze voor elektrische fietsen tot stand gekomen door de behoefte om meer te gaan bewegen. Een normale fiets vraagt daar nog net iets teveel intensiviteit voor. E-bikes zijn dan dus het ideale alternatief voor een auto. Maar als we gaan kijken naar de milieuvriendelijkheid wordt het weer een ander verhaal. Dat het milieuvriendelijk is, is niet per definitie de reden voor mensen om e-bikes te kopen. Als ze de voordelen kennen zal dat misschien veranderen.

e-bikes

De (milieu) voordelen van de e-bikes

Met e-bikes zorg je tijdens het rijden niet voor uitlaat. Dit is bij auto’s compleet tegenovergesteld, want dan zorg je voor een behoorlijke co2 uitstoot. De elektrische fietsen hebben een uitstoot van maar 3 procent van de auto. En dan niet op de plek waar je rijdt, maar wel tijdens het opwekken van energie voor de accu. Je kunt met de elektrische fiets zeer grote afstanden afleggen en dus is het absoluut een goede tegenspeler voor de auto. Natuurlijk is de prijs voor e-bikes niet zo hoog als voor auto’s en kun je een hoop geld besparen. De meeste e-bikes zijn verkrijgbaar voor prijzen tussen de 1000 euro (en iets daaronder) en de 3000 euro. Er zijn dus een hoop voordelen! Je beweegt meer, de prijzen liggen lager én het is beter voor het milieu.

Jouw elektrische fiets

Als je ook de overstap wilt maken van een normale fiets naar een met trapondersteuning. Je kunt de fietsen online bestellen. Toch is het net als met het kopen van een auto ook altijd mogelijk om een proefrit te maken. En dit alles kun je gewoon vanuit je eigen woonkamer regelen.